Външно осветление

Задай във възходяща посока
Преглед като Табличен изглед Списък

Items 1-12 of 1011

на страница
Задай във възходяща посока
Преглед като Табличен изглед Списък

Items 1-12 of 1011

на страница

Защо ни е необходимо външно осветление?

 

Модерното външно осветление може да вдъхне нов живот на екстериора, като внесе функционалност и стил във вашия вътрешен двор, градина, вход, стълбище, пътека или алея.

Осветете пътеките и входовете на сградите за повече комфорт и безопасност.

Не се колебайте да комбинирате и смесвате стилове, за да постигнете оригиналност и неподражаем стил.

Нашите предложения включват външни осветителни тела със защита от вода и водни пръски, проектирани така, че да осигурят максимален ефект с минимални усилия.

 

Любими видове и стилове за външно осветление

 

Външните фасадни аплици са предпочитан избор на клиентите поради умелото съчетание на функционалност и изискан стил.

Нашите класически предложения с форма на глобус продължават да имат своите почитатели със своя непреходен чар и естетика.

Ако желаете фасадно осветление, с което искате да направите впечатление и да се откроите, можете да се спрете на по-смели и модерни форми.

Ако искате да постигнете ефект на елегантна изтънченост, можете да се спрете на нашите лампи с метални орнаменти в меки тонове, които са изключително подходящи за верандата.

 

Често задавани въпроси за външното осветление

 

Мога ли сам да монтирам външните осветителни тела?

 

Отговорът на този въпрос не е еднозначен – сложността на монтажа на едно осветително тяло до голяма степен зависи от мястото, на което ще бъде поставено.

Най-лесни за монтаж са соларните осветителни тела (тези, които се захранват със слънчева енергия), тъй като при тях не се изисква окабеляване.

Когато обаче трябва да се монтират осветителни тела, изискващи захранване от електрическата мрежа и окабеляване, препоръката ни е да се доверите на професионалист. Това е особено важно в случаите, когато се налага окабеляване на място, което не е било предвидено за това.

Ако подменяте външно осветително тяло, също е важно да имате известен опит и познания за работа с електрически ток.

За предотвратяване на риска от инциденти ви препоръчваме да потърсите услугите на електроинженер или опитен електротехник.

 

Какъв е правилният размер на външно осветително тяло за входната врата?

 

Преди да закупите външно осветление, трябва да прецените размера на вашата врата и светлинния поток/яркостта. Имайте предвид, че ако се гледат от улицата, лампите на входната врата изглеждат наполовина по-малки. Така че ако се колебаете между два размера, препоръчваме ви да изберете по-големия.Препоръчителен размер:

 

  • Висящи лампи: 1/3 от височината на входната врата

  • Фасадно осветление: 1/4 от височината на вратата

 

Каква мощност ми трябва?

 

За тераси или места за хранене на открито се прилага същият професионален подход, както за вътрешни пространства.

За да направите оценка на общата мощност, която ви е необходима, умножете размерите в метри по 15 (дължина x ширина x 15). Ако използвате LED осветление, разделете полученото число на 4.

Ако планирате да използвате няколко осветителни тела в едно пространство, изберете по-ниска номинална мощност за всяко от тях. Така ще постигнете топло и меко излъчване без наслагване на светлина или натрапчива яркост.

 

Как мога да намаля потреблението на енергия?

 

Има няколко начина да намалите потреблението на енергия с вашите външни осветителни тела.

Най-лесно е да използвате LED лампи, чийто разход на енергия е със 75% по-нисък от този на халогенните и с 80% от традиционните с нажежаема жичка.

LED лампите се отличават и с друго сериозно предимство, което не е за подценяване – продължителността на техния експлоатационен живот.

Средният им живот е 50 000 часа, което означава, че можете да ги ползвате 42 пъти по-дълго от крушките с нажежаема жичка. Да, по-скъпи са, но в дългосрочен план ще спестите пари.

Външните осветителни тела с вградено LED осветление са друга чудесна възможност за понижаване на енергийния разход.

Естествено, най-икономични си остават лампите, захранвани със слънчева енергия, тъй като те не консумират електричество.

За да постигнете максимална ефективност, трябва добре да съобразите къде да ги монтирате. Препоръчително е да ги поставите така, че да бъдат изложени на пряка слънчева светлина. Това означава, че соларните лампи не са подходящи за покрити или сенчести пространства.