Осветление за баня

Задай във възходяща посока
Преглед като Табличен изглед Списък

Items 1-12 of 273

на страница
Задай във възходяща посока
Преглед като Табличен изглед Списък

Items 1-12 of 273

на страница

Модерни осветителни тела за баня

 

Осветителните тела са ключов компонент от модерния дизайн на всяка баня. Поради своята гъвкавост те могат да осветяват малки или по-големи пространства, както и да осигурят концентрирано осветление.

При нас със сигурност ще откриете най-подходящите осветителни тела за баня. Разполагаме с многообразие от модели, издържани в различни стилове – винтидж и модерни, които ще придадат високоестетична визия на вашата баня.

 

Какви осветителни тела за баня предлагаме

 

Осветителните тела за баня, които предлагаме включват всяка от основните категории:

 

 

Аплиците осигуряват осветление на мивки, етажерки, огледала и други декоративни елементи в банята, окачени на стената, докато светлината от полилеите и плафониерите е разпределена равномерно. Всяко осветително тяло внася слой светлина, а всички заедно създават едно добре осветено пространство.

 

Кои осветителни тела са подходящи за баня?

 

Баните, като всяка друга стая в дома, могат да бъдат оформени по няколко начина, включително в модерен, индустриален (от началото и средата на 20. век) или средиземноморски стил.

Тъй като това е помещението в дома, което постоянно се мокри, осветителните тела, които са подходящи за него, трябва задължително да имат защита от влага.

Разбира се, ако помещението е по-голямо, може да разполага с мокра, влажна и суха зона, всяка от които изисква подходящия тип аранжировка и осветеност.

При всички случаи е добре да прецените точното местоположение на всяко осветително тяло, което ще бъде монтирано, като съобразите и подходящия индекс IP за защита от влага.

Защитата от влага за банята е ключова при избора на осветително тяло или тела за банята. Една от причините за това е, че всички елементи на окабеляването трябва да бъдат затворени, за да се елиминира рискът от пряк контакт с фини пръски или обилна струя вода.

 

Колко осветителни тела са нужни в банята?

 

Броят на осветителните тела зависи от размера и разположението на отделните зони в помещението.

Ако има една мивка и един душ, чифт стенни аплици би осигурил достатъчно силно и равномерно осветление.

В случай че вашата баня е просторно помещение, което дава възможност за обособяване на отделни зони, можете да използвате по-голям брой лампи, като съобразите модела и мощността им спрямо конкретната функция, която ще изпълняват.

Например имайте предвид, че стенните аплици за баня е най-добре да бъдат поставени на 70 – 75 сантиметра един от друг и на 150 – 175 сантиметра от основата на корпуса им до пода.

Ако желаете допълнителна светлина, помислете за зоната над мивката. Съобразете кой вариант ще бъде по-удобен за вас – да поставите аплик над огледалото, или да изберете огледало с вградено осветление. Ако изберете първия вариант, имайте предвид, следните правила:  • лампата, монтирана над огледалото, не трябва да надвишава една трета от ширината му

  • между лампата и огледалото трябва да има минимум 10 сантиметра разстояние – това осигурява безпроблемно обслужване на осветителното тяло и допринася за естетиката.

 

Как трябва да бъдат насочени аплиците за баня?

 

Аплиците за баня, монтирани над огледалото или в друга висока точка, е добре да бъдат насочени под ъгъл надолу, за да осветяват добре всичко, което се намира под и около тях.

 

Каква цветна температура е подходяща за банята?

 

Предвид множеството функции на банята, включващи поддържане на хигиената, козметични процедури, гримиране и други, идеалната цветна температура за банята е близка до дневната светлина, т.е. в диапазона 4000 – 5000 К.

 

Огледало за гримиране/козметично огледало в банята

 

Чудесно допълнение към основното огледало в банята е козметичното огледало, което можете да използвате за гримиране, за почистване на лицето и други козметични процедури.

Препоръчваме ви да изберете модел, който се монтира на стената и позволява регулиране на наклона.

Предвид функцията на този вид помощно огледало, вариантът с вградено осветление би бил идеалният избор.