МАГНИТНА ШИНА...ЩО Е ТО?

 

Сред познатите вече светещи алуминиеви профили, 2-линейни или 4-линейни трак системи, все по-голяма популярност набират и така наречените магнитни модулни системи за осветление, които за по-кратко ще наричаме магнитни шини.

Магнитната шина за осветление се състои от:
1. Тоководеща нисковолтова шина (24VAC или 48VAC)  изработена от екструдиран алуминий за различен вид монтаж (за вграждане, за открит монтаж или за висене).
 
Видове монтаж на магнитна модулна система
 
2. Осветителни тела с магнитно окачване (тип прожектори, тип модули за общо осветление, за акцентиращо осветление, за индиректно осветление).
 
Модули за магнитна модулна система
 
3. Различни видове и типове аксесоари, които осигуряват моделирането и като непрекъсната линия по тавана, с възможност за преминаване от тавана към стената или от стена към съседна стена.
 
Моделиране на магнитна модулна система

 

Предимствата на магнитната шина са:
1. На първо място нейната безопасност осигуренa от нисковолтовото й захранване на 24 или 48VAC.
2. Магнитното окачване на осветителните тела, което не изисква специални инструменти за монтаж и което позволява лесното им преместване, подменяне или дори добавяне (съобразено с мощността на захранването).
 
Модул с магнитно закрепване
 
3. Минимализъмът във визията и обема на системата, който не е за сметка на желаната и необходима осветеност. Качественото светене се постига благодарение на висок клас Led модули от последно поколение с висок индекс на цветопредаване (реално възприемане на цветовете) и с нисък индекс на заслепяване, с полезен живот до 50 000 часа.
4. И не на последно място - възможността да развихрите въображението си и да постигнете уникално за вашето помещение осветление, съобразено с вашите нужди и желания.
 
 
Аксесоари за закрепване към магнитната модулна система
 
Магнитната модулна система за осветление (магнитна шина) е последния "писък" в модата на интериорния светлинен дизайн. 
Високотехнологичен продукт произведен от висококачествени материали, предназначени за професионална употреба. Предлагат се версии и за управление под DALI.
Умело се съчетава и с други осветителни тела, изключително гъвкаво и модерно решение за осветяване на частен дом , магазин, хотел, галерия или всякакъв  друг тип обект.